برای تولید فقط ۱ کیلوگرم عسل طبیعی به بیش از ۱ میلیون گل و بیش از ۴۰ هزاربار پرواز زنبورها نیاز است.[۱۹] هر زنبور در هر بار پرواز نزدیک به ۴۰ میلیگرم نکتار با خود حمل میکند. ویژگی مهم عسل آن است که در طولانی مدت فاسد نمیشود.[نیازمند منبع] برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از آن استفاده میشود مثلاً شاهتوت را با آن مخلوط میکنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه میکنند تا عسل به همه جای آن برسد و بدین طریق شاهتوت تا یک سال فاسد نمیشود.
افرادی که به عسل حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.
همچنین گوارش غذا در کودکان تغذیه شده با عسل آسانتر صورت میگیرد و کمتر به اسهال و استفراغ دچار میشوند.
مصرف عسل قبل از خواب ممکن است به شما کمک کند بهتر بخوابید. سرفه و گلودرد می توانند شب های آرام خواب را مختل کنند.
ساکارز: این فاکتور نشاندهنده این است که آیا به زنبور تغذیه مصنوعی داده شده است یا خیر
[۴۴][۴۵][۴۶][۴۷] با توجه به تکثیر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک در چند دهه اخیر، علاقه مجددی به پژوهش در مورد ویژگیهای ضد باکتریایی عسل افزایش یافتهاست.[۴۸] اجزای یافتشده عسل در پژوهشهای اولیه برای استفاده بالقوه بهعنوان آنتیبیوتیک، شامل متیلگلیوکسال، هیدروژن پراکسید و رویالیسین (یا دفنسین-۱) است.[۴۹][۵۰]
عسل حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی، get more info بیوفلاونوئیدها و اسیدهای آلی و اسیدآمینههایی مانند پرولین است که در مقایسه با قندهای تصفیه شده (قند و شکر) به روش دیگری متابولیزه میشود (مورد استفاده بدن قرار میگیرد) ۷۰ تا ۸۰ درصد از قندهای عسل را قندهای ساده مانند گلوکز و فرکتوز تشکیل میدهند که به راحتی جذب کبد میشوند و به صورت گلیکوژن ذخیره میشوند.
آنتی اکسیدان ها: عسل دارای آنتی اکسیدان های طبیعی مانند فنولیک ها و فلاونوئیدها است که از آسیب های اکسیدی بدن محافظت می کنند.
برای هریک از این مناطق تقسیمبندی دیگری نیز اضافه میکنند؛ مثلاً میگویند «عسل بهاره تهران» و «عسل پائیزه تهران» منظور از عسل بهاره عسلی است که اکثراً از نباتات بهاره و شهد درختان میوه حاصل شده و تا شکفتن گلهای درختان اقاقیا ادامه دارد. عسل پائیزه عسلی ست که از نباتات تابستانی و پائیزه که معمولاً بعد از اقاقیا رشد میکنند، تولید میگردد.[نیازمند منبع]
تقویت سیستم ایمنی معده: مصرف معتدل عسل می تواند به تقویت سیستم ایمنی معده و مقاومت در مقابل عوامل مختلفی که ممکن است به معده آسیب برسانند، کمک کند.
ما در یک مطلب جداگانه به طور مفصل در مورد مضرات احتمالی عسل طبیعی صحبت کردیم و گفتیم که مضرات عسل به سه دسته کلی تقسم میشوند.
این فرآوری دارای خواص آنتی باکتریایی طبیعی است که می تواند در مقابل عفونت های حلق و بینی مبارزه کند.
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم خواص برشمرده شده برای عسل طبیعی در منابع مختلف آنقدر زیاد است که گاهی یک کتاب کامل را به آن اختصاص دادهاند.
»در روايات اسلامى آمده است که اگر عسل خالص با يقين خورده شود بر هفتاد درد ناعلاج شفا است.[۷۱]